top of page

MISSIE

De Picture Bridge Foundation (PBF) heeft als doel om verbinding en (sociale) verandering in gang te zetten. Wij geloven dat iedereen een unieke manier heeft om naar de wereld te kijken en dat fotografie zeer geschikt is om een ieders visie op het leven te vatten. PBF onderzoekt, ontwikkelt, en verzamelt verhalen in woord en beeld.

Wij maken gebruik van participatieve fotografie om erachter te komen wat mensen beweegt om daarmee tot nieuwe inzichten te komen en perspectieven te kantelen. Participatieve fotografie is fotografie waarin iedereen  actief deelneemt in het verbeelden van zijn eigen situatie en dus ook mede-onderzoeker is.

WIE IS DE PBF?

PBF wordt geleid door Karijn Kakebeeke. In samenwerking met een groot netwerk van organisaties en getalenteerde vakmensen zoals onderzoekers, ontwerpers, trainers, of beeldmakers. 

Karijn is documentair fotograaf, met ruime ervaring in het opzetten en uitvoeren van (participatieve) visuele (onderzoeks)projecten. Ze is gecertificeerd trainer in photovoice (een participatieve fotografische onderzoeksmethode uit de sociale wetenschappen).

Karijn is opgeleid als visueel antropoloog. Samen met haar netwerk beschikt de PBF over de perfecte inhoudelijke en creatieve basis om maatschappelijke impact mogelijk te maken.

KARIJN KAKEBEEKE

Karijn groeide op het buitenland wat haar al vroeg leerde dat er vele wegen naar Rome leiden. En dat er vele manieren zijn om deze wegen te bereiken! Met als hamvraag waarom we allemaal hetzelfde zijn, maar toch anders, studeerde ze Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam en vervolgens fotojournalistiek aan de London School of Communication. Als documentair fotograaf werkte ze in verschillende uithoeken van de wereld, van Siberië, tot Taiwan, Congo en Afghanistan. Het versterkte haar overtuiging dat een goed verteld verhaal verandering in gang kan zetten of verbinding tot stand kan brengen. Karijn heeft veel ervaring in het opzetten en ontwikkelen van grote (participatieve) fotoprojecten en is een zeer ervaren trainer o.a. op het gebied van participatieve fotografie.

Sascha Kramer – Voorzitter 

Anieka van Leeuwarden – Penningmeester

Jeroen Buys – Secretaris

Het bestuur ontvangt geen beloning voor haar werkzaamheden.

BESTUUR
bottom of page