top of page

MISSIE

De Picture Bridge Foundation (PBF) heeft als doel om verbinding en (sociale) verandering in gang te zetten. Wij geloven dat iedereen een unieke manier heeft om naar de wereld te kijken en dat fotografie zeer geschikt is om een ieders visie op het leven te vatten. PBF onderzoekt, ontwikkelt, en verzamelt verhalen in woord en beeld.

Wij maken gebruik van participatieve fotografie om erachter te komen wat mensen beweegt om daarmee tot nieuwe inzichten te komen en perspectieven te kantelen. Participatieve fotografie is fotografie waarin iedereen  actief deelneemt in het verbeelden van zijn eigen situatie en dus ook mede-onderzoeker is.

WIE ZIJN WIJ?

PBF wordt geleid door Karine Versluis en Karijn Kakebeeke. In samenwerking met een groot netwerk van organisaties en getalenteerde vakmensen zoals onderzoekers, ontwerpers, trainers, of beeldmakers. 

Karine en Karijn ontdekten elkaars wederzijdse interesse voor de participatieve fotografie als middel om sociale verandering in gang te zetten. Beiden zijn documentair fotograaf, beiden hebben met ruime ervaring in het opzetten en uitvoeren van (participatieve) visuele (onderzoeks)projecten en beiden zijn gecertificeerd trainer in photovoice (een participatieve fotografische onderzoeksmethode uit de sociale wetenschappen).

Karine heeft jarenlange ervaring als jeugdmaatschappelijk werker in de zorg. Karijn is opgeleid als visueel antropoloog. Samen beschikken we over de perfecte inhoudelijke en creatieve basis om maatschappelijke impact mogelijk te maken.

KARIJN KAKEBEEKE

Karijn groeide op het buitenland wat haar al vroeg leerde dat er vele wegen naar Rome leiden. En dat er vele manieren zijn om deze wegen te bereiken! Met als hamvraag waarom we allemaal hetzelfde zijn, maar toch anders, studeerde ze Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam en vervolgens fotojournalistiek aan de London School of Communication. Als documentair fotograaf werkte ze in verschillende uithoeken van de wereld, van Siberië, tot Taiwan, Congo en Afghanistan. Het versterkte haar overtuiging dat een goed verteld verhaal verandering in gang kan zetten of verbinding tot stand kan brengen. Karijn heeft veel ervaring in het opzetten en ontwikkelen van grote (participatieve) fotoprojecten en is een zeer ervaren trainer o.a. op het gebied van participatieve fotografie.

Geboren en getogen in Staphorst werd Karine al op jonge leeftijd bewust van het begrip beeldvorming. En zoals in elk cliché een kern van waarheid schuilt, vertelt het maar een deel van het complete verhaal. Karine onderzoekt hoe mensen omgaan met hun identiteit, cultuur en de samenleving waarin ze leven, en hoe dit hun dagelijkse leven beïnvloedt. Ze behaalde haar bachelor in Social Work aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Universiteit van Barcelona. Ook studeerde ze Documentaire Fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Karine heeft ruime ervaring in het initiëren en opzetten van maatschappelijk betrokken fotoprojecten in binnen- en buitenland. Ze is goed in het begeleiden van groepsprocessen vanuit een systemische benadering. 

KARINE ZENJA VERSLUIS

Sascha Kramer – Voorzitter

Jeroen van Bergeijk – Secretaris 

Anieka van Leeuwarden – Penningmeester

Jeroen Buys – Algemeen Bestuurslid

Het bestuur ontvangt geen beloning voor haar werkzaamheden.

BESTUUR
bottom of page